h

Maak einde aan geldverspillende nieuwjaarsborrel

24 april 2013

Maak einde aan geldverspillende nieuwjaarsborrel

De SP wil dat het stadsdeel Nieuw-West, net als de gemeente, afziet van het organiseren van de nieuwjaarsborrel aan het begin van elk jaar. SP-deelraadslid Erik Bobeldijk: "Die receptie wordt betaald met gemeenschapsgeld en bijna niemand zit er op te wachten. In deze tijden van zware bezuinigen vinden wij dat niet nodig. Wij zien liever dat iedere cent gebruikt wordt om de echte problemen van het stadsdeel aan te pakken, zoals de hoge armoedecijfers."

Een paar jaar terug besloot de gemeente Amsterdam te stoppen met het organiseren van een nieuwjaarsborrel omdat de gemeente in tijden van bezuiniging daar geen geld meer aan wilde besteden. Toch organiseerde stadsdeel Nieuw-West in januari 2013 nog steeds een receptie. Uit vragen van de SP blijkt dat het stadsdeel nog niet weet of er volgend jaar een nieuwjaarsborrel moet komen.

Wat de SP betreft komt daar snel duidelijkheid over. Bobeldijk: "In Amsterdam groeit één op de vier kinderen op in armoede, en in Nieuw-West zijn de cijfers nog iets slechter: hier groeit 26.5% van de kinderen in armoede op. Reden genoeg om nu te beslissen geen cent uit te geven aan een nieuwjaarsborrel zodat dit gebruikt kan worden voor belangrijkere dingen." Woensdag 24 april stemt de deelraad over het voorstel van de SP.

U bent hier