h

Behoud Bijlmerbajes om criminelen op te sluiten

17 mei 2013

Behoud Bijlmerbajes om criminelen op te sluiten

De SP vindt dat criminelen in de gevangenis thuishoren en wil daarom dat de Bijlmerbajes daarvoor bestemd blijft. Deelraadslid in Oost Tiers Bakker: "De regeringsplannen om onder meer de Bijlmerbajes te sluiten en criminelen met een enkelband thuis te laten zitten, stuiten op veel verzet onder personeel en rechters en zullen Nederland onveiliger maken. Wij vinden veiligheid belangrijk en willen daarom de Bijlmerbajes als gevangenis behouden."

De regering wil fors bezuinigen op het gevangeniswezen. Daardoor moeten landelijk meer dan dertig inrichtingen sluiten en staan de banen van zo'n 3700 gevangenismedewerkers mensen op de tocht. Door de plannen dreigen naast de Bijlmerbajes ook het huis van bewaring in de Havenstraat in Zuid en de inrichting aan de Tafelbergweg in Zuidoost te moeten sluiten. Omdat er zo hard bezuinigd wordt op het aantal gevangenissen moeten in de toekomst meer criminelen hun straf thuis uitzitten met een enkelband en is er minder begeleiding van de gevangenen naar een foutloze toekomst.

Hoewel er volop actie wordt gevoerd tegen de sluiting van onder meer de Bijlmerbajes, discusieerde de deelraad van Oost dinsdagavond al over de toekomst van de gevangenis. Bakker: "Wij vinden dat heel raar. In plaats van in actie te komen voor het behoud van banen en een veilig Nederland, is de deelraad in Oost al bezig met het verdelen van de ruimte."

U bent hier