h

Besteed armoedegeld

16 mei 2013

Besteed armoedegeld

De SP wil dat de gemeente het geld dat in 2012 niet besteed is aan de bestrijding van armoede alsnog hiervoor wordt ingezet. Fractievoorzitter Laurens Ivens: "De afgelopen jaren is het aantal mensen dat in armoede leeft fors toegenomen. Ruim 35.000 Amsterdamse kinderen groeien op in armoede. Elke cent die we beschikbaar hebben om deze mensen te ondersteunen moeten we zo snel mogelijk inzetten. Het is onbegrijpelijk en asociaal dat het stadsbestuur dit in 2012 niet deed. Laten we dit snel rechtzetten door te zorgen dat het snel bij de rechthebbenden terecht komt."

Uit de jaarrekening over 2012 bleek dat de gemeente bijna 7 miljoen bestemd voor onder andere schuldhulpverlening, bijzondere bijstand en ondersteuning van werkende armen niet heeft uitgegeven. Een deel hiervan zal alsnog besteed worden, maar 2,2 miljoen verdwijnt nu. Ivens: "Dit is geld voor de allerarmsten dat nu niet op moet gaan aan lantaarnpalen of gemeentelijke feestjes. In deze gure tijden is het juist van groot belang dat de gemeente haar sociale gezicht laat zien."

Ondanks dat veel partijen de mening van de SP deelden, besloot de meerderheid om toch dit geld niet voor de allerarmsten te bestemmen. Ivens: "Dit was een kans voor de gemeenteraad om haar sociale hart te tonen. Helaas deden alleen PvdD, Red Amsterdam en SP dit."

U bent hier