h

Directeuren naar werkvloer

16 mei 2013

Directeuren naar werkvloer

De gemeente gaat vanaf nu goed in de gaten houden of directeuren van de Amsterdamse diensten elk jaar enige dagen op de werkvloer meedraaien. Dit aangenomen SP-voorstel werd tot nu toe door een aantal directeuren aan hun laars gelapt. SP-fractievoorziter Laurens Ivens: "Het is belangrijk dat directeuren weten wat er op de werkvloer leeft, zeker nu er zo enorm bezuinigd moet worden. We hebben dat voorstel toen niet gedaan om ze te pesten maar om ze beter te laten functioneren. Ik ben dan ook blij dat de wethouder deze werkvloer-dagen meeneemt in het functioneringsgesprek met de directeuren."

 

Al in 2008 nam de gemeenteraad een motie van toenmalig SP-raadslid Carlien Boelhouwer aan om directeuren van gemeentelijke diensten enkele dagen per jaar op de werkvloer te laten zijn. Het is een manier voor de directeuren om in weinig tijd veel kennis op te doen van de dagelijkse uitvoerende praktijk. Het programma van de dagen op de werkvloer zou in overleg met de ondernemingsraad worden opgesteld, zodat de dagen inhoudelijk echt nuttig zouden zijn. Nu is echter gebleken dat veel directeuren geen verslag doen van deze dagen en een aantal de werkvloer helemaal niet op gaat.

Ivens: "Daarom hebben we ons oude voorstel opnieuw onder de aandacht van de raad gebracht. Gelukkig waren zowel de raad als de wethouder het nog steeds met ons eens dat de dagen op de werkvloer voor gemeentelijke directeuren nuttig zijn. Vanaf nu gaat de wethouder er dus op letten dat alle directeuren zich aan deze Boelhouwernorm gaan houden en dus een aantal dagen met het personeel meedraaien."

U bent hier