h

Pak scooterhufters aan

23 mei 2013

Pak scooterhufters aan

De SP wil dat de gemeente scooterrijders die zich niet aan de snelheidslimiet houden, hard gaat aanpakken. Op die manier kunnen de fietspaden veiliger worden en kan het aantal ongelukken met bromfietsen omlaag. In tegenstelling tot eerdere uitlatingen van het stadsbestuur, stelde de minister deze week dat daar mogelijkheden toe zijn. SP-raadslid Remine Alberts: "Scooters die te hard rijden en de verkeersregels aan hun laars lappen zijn een gevaar op de weg. Snelheidscontroles op fietspaden zijn nodig om hier iets aan te doen."

Twee maanden geleden riep Alberts verkeerswethouder Wiebes al op om te onderzoeken of scooters via hun kenteken kunnen worden beboet voor te hard rijden. De wethouder gaf toen te kennen dat dat niet mogelijk was omdat scooters andere kentekens hebben dan auto’s en motoren. Deze week stelde de minister Opstelten dat scooters wel degelijk op kenteken kunnen worden bekeurd.

Naar aanleiding van de uitlatingen van de minister wil de SP weten waarom de lasergun nauwelijks gebruikt wordt. Alberts: "De lasergun wordt al af en toe ingezet. Wij willen dat dit veel vaker gebeurt. Verkeersdeelnemers dienen zich aan de regels te houden, als geconstateerd wordt dat bepaalde regels erg vaak overtreden worden - maar toch nuttig zijn - moet er meer controle plaatsvinden." De SP heeft de wethouder hierover om opheldering gevraagd.

U bent hier