h

Kleine bibliotheken in Centrum

10 juni 2013

Kleine bibliotheken in Centrum

Stadsdeel Centrum heeft aangekondigd aan de slag te willen gaan met een SP-plan voor kleine buurtvestigingen van de bibliotheek. SP-fractievoorzitter in het stadsdeel Nelly Duijndam: "Goed dat het stadsdeel gehoor geeft aan onze oproep. In een tijd waarin steeds meer buurtvoorzieningen verdwijnen, krijgt Centrum er nu een aantal bij!"

In oktober 2012 diende de SP een voorstel in voor zogenoemde bibliotheekservicepunten. Sinds eind dat jaar zou de Openbare Bibliotheek (OBA) op het Oosterdokseiland immers nog de enige bibliotheek van het stadsdeel zijn. Om ervoor te zorgen dat mensen ook in de buurt van de bibliotheek gebruik kunnen maken bedacht de SP een plan voor kleine vestigingen van de bibliotheek met leestafels voor kranten en tijdschriften en de mogelijkheid om boeken bij de centrale OBA-vestiging te bestellen en in de buurt af te halen. Volgens een onderzoek bleek het plan van de SP heel betaalbaar en goed uitvoerbaar te zijn.

De voorlopige plannen behelzen drie buurtvestigingen in de buurthuizen van het stadsdeel, en drie vestigingen in ontmoetingscentra voor ouderen."Dit is goed nieuws voor mensen die zijn aangewezen op voorzieningen in de buurt", aldus Duijndam. "Vooral voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is het vaak een probleem dat zij steeds verder de deur uit moeten voor hun benodigdheden." Het stadsdeel zal rond het najaar met een nadere financiëe uitwerking komen van de plannen.

U bent hier