h

Zwembadtarieven stadspashouders definitief niet verhoogd

28 juni 2013

Zwembadtarieven stadspashouders definitief niet verhoogd

De prijs voor losse kaartjes voor het Floraparkbad gaat de komende twee jaar voor stadspashouders zeker niet met een euro omhoog. Het voorstel van de SP om de verhoging te schrappen kreeg donderdag de steun van een meerderheid van de deelraad.

Het stadsdeelbestuur nam in april het besluit om de tarieven voor losse zwembadkaartjes voor stadspashouders te verhogen met 45 procent in twee jaar. Als toelichting gaf het bestuur dat de korting die het Floraparkbad geeft aan stadspashouders uit de pas loopt met het stedelijk gemiddelde. SP-fractievoorzitter Daniël Peters nam geen genoegen met die uitleg: "Het betekende dat mensen die het niet breed hebben in twee jaar een euro meer zouden gaan betalen, terwijl 'gewone' zwemmers slechts met een verhoging van vijf cent te maken zouden krijgen. Dat kan niet in een stadsdeel met een links bestuur."

Uit vragen van de SP was al gebleken dat het verhogen van de tarieven het stadsdeel het eerste jaar slechts 800 euro en in het tweede jaar 1600 euro zou opleveren. Peters: "Het stadsdeel heeft 1,4 miljoen euro over om verschillende bezuinigingen van de afgelopen jaren te verzachten. Dit bedrag kan daar natuurlijk best vanaf."

U bent hier