h

Alliantie gaat eindelijk renoveren

4 juli 2013

Alliantie gaat eindelijk renoveren

De Alliantie gaat haar woningen in het blok Molukkenstraat, Bilitonstraat, Soendastraat en Madurastraat eindelijk renoveren. Dat hebben vertegenwoordigers van de woningcorporatie toegezegd in een gesprek met de SP. Na de zomer gaat De Alliantie de plannen bespreken met de bewoners. Zowel een volledige als een kleinere renovatie is nog een mogelijkheid; dat hangt af van de bouwtechnische en financiëe mogelijkheden en van de voorkeur van de bewoners.

 

Omdat het nog wel enkele jaren kan duren voor de renovatie wordt uitgevoerd, zal De Alliantie dit najaar in de woonblokken al een aantal hoognodige reparaties uitvoeren. Met deze goede voornemens komt de corporatie tegemoet aan de aanbevelingen die de SP na een onderzoek onder de bewoners deed.

Hiermee komt een eind aan de onzekerheid bij de bewoners, die al meer dan vijf jaar wachten op een besluit over sloop of renovatie van hun woningen. Jaren waarin de woningen door tijdelijke verhuur buiten bereik bleven van Amsterdammers die al tijden op een betaalbare woning wachten. En jaren waarin het onderhoud steeds meer tekortschoot. SP-deelraadslid Tiers Bakker is positief over de plannen van De Alliantie. "We zullen de uitvoering kritisch blijven volgen."

U bent hier