h

Breng zorg Diakonie onder bij betrouwbare thuiszorgorganisatie (update)

1 juli 2013

Breng zorg Diakonie onder bij betrouwbare thuiszorgorganisatie (update)

De SP maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de zorg die de Diakonie nog kan leveren en stelt voor om restanten van deze thuiszorgorganisatie onder te brengen bij een betrouwbare organisatie. Deze week hebben thuiszorgmedewerkers van de Diakonie te horen gekregen dat 96 van de 140 medewerkers ontslagen zal worden. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "De 700 Amsterdamse clinten hebben de thuiszorg nodig. Ik ben bang dat deze mensen minder zorg zullen krijgen, met steeds wisselende medewerkers te maken gaan krijgen en dat de kwaliteit daardoor serieus in het geding komt. Daarom zal ik zorgwethouder Van der Burg vragen of hij de overeenkomst met de Diakonie kan opzeggen."

De Diakonie heeft aangegeven dat de ontslagen onvermijdelijk zijn door de slechte financiële situatie van de thuiszorgorganisatie. Van der Pligt: "In april heb ik nog vragen gesteld over de financin van de Diakonie. Toen beloofde de gemeente de situatie aldaar goed in de gaten te houden. Daarom valt dit bericht over het massaontslag me nogal rauw op het dak. Als de wethouder gedaan heeft wat hij beloofde neem ik aan dat er ook al aan een oplossing is gewerkt waardoor de zorg aan Amsterdamse hulpbehoevenden niet onder druk komt te staan."

Update 3-7-2013
Wethouder Van der Burg is ook niet blij met de situatie en heeft aangegeven dat er noodmaatregelen worden genomen als de kwaliteit van de zorg in het geding is.

U bent hier