h

Ernstig achterstallig onderhoud Kloveniersburgwal

24 juli 2013

Ernstig achterstallig onderhoud Kloveniersburgwal

Bij een aantal huizen aan de Kloveniersburgwal is sprake van ernstig achterstallig onderhoud. Tot die ontdekking kwam de SP na een rondje buurten in de buurt waarbij buurtbewoners werd gevraagd naar hun mening over hun woning en hun buurt. De klachten lopen uiteen van verzakte trappen en kozijnen tot bakstenen die zo uit de muur kunnen worden getrokken.

 

Aan het einde van Kloveniersburgwal in de buurt van de Oudemanhuispoort staan een aantal woningen van corporatie De Key. Bij een aantal van die woningen is in 2008 schade ontstaan door de rioolwerkzaamheden van Waternet. Van beneden tot boven lopen er scheuren door de muren, in de kelder -die onder water heeft gestaan- zitten bakstenen los in de muur. Sommige ramen sluiten niet meer en de stenen trap aan de voordeur is verzakt. Ondanks beloften aan de bewoners is de schade nog steeds niet gerepareerd maar werd de huur wel verhoogd.

Naar aanleiding van de het bezoek aan de buurt stelde fractievoorzitter van de SP in in stadsdeel Centrum Nelly Duijndam de dienst Bouwtoezicht op de hoogte. Inmiddels zijn er twee inspecteurs langs geweest en lijkt ook De Key te zijn wakker geschud. Er zijn medewerkers komen kijken met een aannemer. Daarna is de beheerder van deze woningen de schade komen opnemen. Er komt een funderingsonderzoek.

De SP zal de zaak nauwlettend in de gaten houden en helpen met het oprichten van een bewonerscommissie. Gezamenlijk zullen de SP en de bewoners erop toezien dat de Key daadwerkelijk iets gaat doen aan het achterstallig onderhoud, en als dat nodig is vervolgacties ondernemen.

U bent hier