h

Voorkom massaontslag Amstelring

12 juli 2013

Voorkom massaontslag Amstelring

De SP wil dat het stadsbestuur gaat proberen het dreigende massaontslag bij zorgorganisatie Amstelring te voorkomen. De organisatie wil 1100 mensen op straat zetten en een aantal verzorgingshuizen sluiten. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Nu al gaat het vaak niet goed in veel Amsterdamse zorginstellingen. Wij zijn bang voor een verdere verslechtering als deze plannen doorgaan. Goede en menswaardige zorg is ontzettend belangrijk en daarom moet het stadsbestuur in actie komen."

Amstelring is de organisatie die is ontstaan uit de fusie tussen Osira en Amstelring. Over Osira had de SP in het verleden een meldpunt waaruit bleek dat er veel misstanden waren. Met de geplande ontslagen neemt Amstelring een voorschot op regeringsplannen voor landelijke bezuinigingen op de zorg. Daardoor moeten in de toekomst mensen met een zorgbehoefte langer thuis blijven wonen en mensen die thuis wonen krijgen minder zorg. Maar de regeringsplannen zijn nog niet definitief en net zoals bij veel andere regeringsplannen kan er nog van alles aan veranderen.

De SP is daarom verbaasd dat Amstelring nu al met deze plannen komt. Ivens: "Het klopt dat de plannen van VVD en PvdA op landelijk niveau slechte gevolgen zullen hebben voor de mensen die zorg nodig hebben. Maar de plannen zijn nog niet door het parlement vastgesteld. Nu al mensen op straat zetten leidt tot grotere werkloosheid en slechtere zorg. Het stadsbestuur moet daartegen in actie komen en Amstelring tot de orde roepen."

U bent hier