h

Wees eerlijk over verhoging parkeertarieven

1 juli 2013

Wees eerlijk over verhoging parkeertarieven

De SP wil dat stadsdeel West eerlijk is over de dreigende tariefsverhoging van parkeervergunningen in West. Die zou alleen ingaan als minstens 200 mensen deelnemen aan een project voor ringparkeren, maar het stadsdeel rept daar met geen woord over in brieven aan bewoners. SP-deelraadslid Gabi Choma: "Wij vinden het berhaupt al kwalijk dat het stadsdeel de tarieven met zo’n 75 procent wil verhogen. Maar dan moet het stadsdeel niet achterhouden dat die verhoging niet doorgaat bij weinig belangstelling voor ringparkeren."

Stedelijk wordt er momenteel gewerkt aan manieren om meer mensen te verleiden tot het parkeren van hun auto in de buurt van de ring, zodat er minder auto's de stad in hoeven en de parkeerdruk omlaag gaat. De SP is hier ook voorstander van. Alleen waar de centrale stad mensen probeert te verleiden met voordelige parkeerplekken aan de ring, gaat stadsdeel West een stuk verder. In grote delen van het stadsdeel gaan mensen die niet aan de ring parkeren, straks fors meer betalen voor hun vergunning. Die kost dan geen 18,20 euro per maand maar 31,85 euro per maand, een stijging van 75 procent. De SP vindt dit een verkeerde keuze omdat het niet voor iedereen mogelijk is om hun auto aan de ring te parkeren, bijvoorbeeld voor ouderen, maar dat wel iedereen op deze manier extra wordt gepakt in zijn portemonnee.

Tijdens de bespreking van de plannen voor de tariefsverhoging zegde het stadsdeelbestuur toe dat de verhoging alleen door zou gaan als minstens 200 mensen zich zouden aanmelden voor een parkeerplek aan de ring. Choma: "Dan is het kwalijk dat daarover niets staat in de brieven die het stadsdeel nu rondstuurt aan bewoners en waarin wordt opgeroepen over te gaan op ringparkeren om tariefsverhoging te ontwijken. Evenmin wordt gemeld dat de 75% verhoging ook geldt voor het tarief ringparkeren. Mensen moeten weten dat de tariefsverhoging nog geen voldongen feit is. Uiteindelijk is het namelijk het beste om mensen te verleiden naar een ringparkeerplek met een laag tarief in plaats van ze weg te pesten uit het stadsdeel met een waanzinnig hoog tarief."

U bent hier