h

Maak Amsterdam geleidehondvriendelijke stad

12 augustus 2013

Maak Amsterdam geleidehondvriendelijke stad

De SP en GroenLinks willen dat geleidehonden en hun baasjes welkom zijn in alle openbare geledenheden in Amsterdam. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Wij vinden het belangrijk dat ook mensen die afhankelijk zijn van een geleidehond zich vrij kunnen bewegen in Amsterdam. Onderzoek van het fonds voor geleidehonden laat zien dat hiervoor nog een hoop verbeterd kan worden."

Onlangs deed het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) onderzoek naar de toegankelijkheid van openbare gelegenheden voor mensen met een geleidehond. Hieruit bleek dat meer dan 50% van de 400 mensen die meededen aan het onderzoek wel eens geweigerd is bij openbare gelegenheden. Vaak speelt daarbij onwetendheid over het gedrag en de taken van de geleidehond een rol.

Eerder gaf de gemeenteraad van Amsterdam het stadsbestuur de opdracht om een plan van aanpak op te stellen over de toegankelijkheid van Amsterdam voor mensen met een beperking. SP en GroenLinks stellen nu voor om in dat plan ook aandacht te besteden aan mensen met geleidehonden.

U bent hier