h

Strijd om bomenkap Oosterpark brandt los

28 augustus 2013

Strijd om bomenkap Oosterpark brandt los

De SP start een offensief om te voorkomen dat het stadsdeel Oost haar plan doorzet om in het Oosterpark 392 bomen te kappen. De SP roept daarom iedereen om op om zondag 1 september naar het Oosterpark te komen om symbolisch n van de bedreigde bomen te adopteren. SP-deelraadslid in Oost Geert Ritsema: "De meeste bomen op de kaplijst zijn gezond en staan niemand in de weg. Het is onnodig, onduurzaam en onacceptabel om daar de kettingzaag in te zetten. Juist bomen zorgen voor het heerlijke karakter van het Oosterpark. Wij willen met onze actie voorkomen dat het Oosterpark straks verandert in een evenemententerrein, met grote kale vlakten."

Tijdens de grote actiedag van aanstaande zondag kunnen mensen zien welke bomen het stadsdeel wil kappen. Door zich op te geven als adoptieouder kunnen deelnemers aan de actie duidelijk maken dat zij niet akkoord gaan met de kap van een groot aantal beeldbepalende bomen in het park. Ook de actiegroep Vrienden van het Oosterpark zal aanwezig zijn en zal een muziekoptreden verzorgen in de kapel in het Oosterpark.

De afgelopen weken bleek dat veel mensen zich verzetten tegen de bomenkap in het Oosterpark. 153 mensen dienden een bezwaarschrift in. Aanstaande donderdag 29 augustus zal het stadsdeel in gesprek gaan met de indieners hiervan. Ook de SP zal hier aanwezig zijn en SP-deelraadslid Ritsema zal het woord voeren. De deelraad zal 3 september vergaderen over de bomenkap.

U bent hier