h

Adoptie bomen Oosterpark succes

3 september 2013

Adoptie bomen Oosterpark succes

De SP-actie 'adopteer een boom' in het Oosterpark zondag was een groot succes. Ruim 200 buurtbewoners namen de moeite langs te komen om het verzet tegen de bomenkap te steunen. De vereniging Vrienden van het Oosterpark haalde eerder al 2600 steunbetuigingen op tegen de plannen van GroenLinks, PvdA en D66 om bijna 400 bomen in het park te vellen.

"Het is onnodig, onduurzaam en ondemocratisch om de kettingzaag in die bomen te zetten", aldus SP-deelraadslid Geert Ritsema. "Ook is het onbegrijpelijk dat een GroenLinks-wethouder deze grootschalige kap op haar naam wil hebben." Het is nog niet te laat voor protest: vanavond komt de deelraad bijeen en de SP zal er alles aan doen de wethouder te overtuigen op dit besluit terug te komen.

Ritsema roept Amsterdammers uit Oost op om de oproep tegen de bomenkap te steunen en aanwezig te zijn bij de commissievergadering. De vergadering start om 20.00 uur in het stadsdeelkantoor. Ritsema: "We kunnen uw steun gebruiken!"

U bent hier