h

Kandidaatlijsttrekker Centrum: Nelly Duijndam

25 september 2013

Kandidaatlijsttrekker Centrum: Nelly Duijndam

Het afdelingsbestuur van de SP Amsterdam draagt Nelly Duijndam voor als kandidaat-lijsttrekker van de SP in stadsdeel Centrum. Duijndam: "De SP heeft al veel bereikt. We stelden de bewoner centraal en slaagden erin om veel bewoners een stem te geven en mee te laten doen met plannen die hen aangaan. Het is belangrijk dat in het nieuwe stadsdeelstelsel het normaal wordt om naar bewoners te luisteren. Het werken op buurtniveau biedt enorm veel kansen om mensen echt mee te laten doen en te laten beslissen over hun buurt."

Nelly komt oorspronkelijk uit Den Haag en belandde na een studie arbeids/ergotherapie in de scheepvaart. In haar vrije tijd doet Nelly graag aan sport, zoals fietsen, hardlopen en squash. Nelly Duijndam zit al sinds 2006 in de deelraad van centrum. Eerst vier jaar als raadslid en de vier jaar daarna als fractievoorzitter. Hierover zegt ze: "Ik mag wel zeggen dat de deelname van de SP een succes was. We pakten de pesterijen van verhuurders aan bij splitsen, pakten achterstallig onderhoud van woningen aan, vroegen aandacht voor betaalbare ouderenhuisvesting en zorgden voor kleinschalige bibliotheekvoorzieningen."

Kandidaat voor plek twee op de conceptlijst is nieuwkomer Reinier Wirtz, momenteel actief lid bij de SP. Bart Uitdenboogaart, nu duo-deelraadslid staat op plek drie. Op 19 oktober mogen de leden tijdens de algemene ledenvergadering laten weten wat ze vinden van de gehele voorgestelde lijst. Ook zal het verkiezingsprogramma en de lijsten voor de andere stadsdelen en de gemeenteraad worden vastgesteld.

U bent hier