h

Kandidaatlijsttrekker West: Gabi Choma

25 september 2013

Kandidaatlijsttrekker West: Gabi Choma

Het afdelingsbestuur van de SP in Amsterdam draagt Gabi Choma voor als kandidaatlijsttrekker in stadsdeel West. Gabi Choma: "We hebben ons de afgelopen jaren er hard voor ingezet dat bewoners serieus worden genomen door de politiek. Bijvoorbeeld in onze actie tegen sloop van de Bosleeuw hebben we daar goede successen mee behaald. Het is belangrijk dat we daar juist in het nieuwe stadsdeelstelsel volop mee doorgaan. De buurten moeten weer van de bewoners worden!"

Gabi woont sinds 1993 in Amsterdam en heeft altijd in de Cremerbuurt in Oud-West gewoond. Van huis uit is zij econome maar naast haar activiteiten voor de SP is Gabi actief bij een patientenvereniging en is zij kaderlid bij de vakbond. Als zij nog tijd over heeft bezoekt ze graag een film of een theatervoorstelling. Sinds 2006 is Gabi deelraadslid, eerst in Oud-West en sinds de stadsdeelfusie in 2010 in West.

Als tweede op de conceptkandidatenlijst in West staat Geert van Schaik, momenteel al deelraadslid en woordvoerder zorg en welzijn. De derde plek wordt ingenomen door Nynke Vissia, momenteel actief lid binnen de afdeling. Op 19 oktober mogen de leden tijdens de algemene ledenvergadering laten weten wat ze vinden van de gehele voorgestelde lijst. Ook zal het verkiezingsprogramma en de lijsten voor de andere stadsdelen en de gemeenteraad worden vastgesteld.

U bent hier