h

Maak werk van slechte lucht in schoolgebouw (Update)

24 september 2013

Maak werk van slechte lucht in schoolgebouw (Update)

(Oorspronkelijk bericht 11-9-2013) De SP wil dat het stadsdeelbestuur van Oost werk maakt van de slechte luchtkwaliteit bij basisschool 'De Meer' aan de Van 't Hofflaan in de Watergraafsmeer. Deelraadslid voor de SP in Oost Tiers Bakker: "Kinderen en medewerkers hebben last van de slechte lucht in het gebouw. Dat is slecht voor de schoolprestaties maar het is ook niet goed voor de gezondheid. Het stadsdeel moet als eigenaar van het gebouw in actie komen om de problemen op te lossen."

In januari 2012 nam basisschool De Meer het nieuwe schoolgebouw aan de Van 't Hofflaan in gebruik. Al snel na de ingebruikname van het nieuwe gebouw, kregen leerlingen en medewerkers van de school verschillende klachten zoals droge of branderige ogen, hoofdpijn en last van de luchtwegen. Ook werden er problemen rondom de luchtkwaliteit en klimaatbeheersing gemeld. In maart werden enkele luchtfilters vervangen, maar na een GGD onderzoek in juli bleek dat er nog steeds een hoop mis is. Zo zijn de lokalen vaak te warm, kan er niet god gelucht worden, en is in sommige lokalen het CO2 gehalte te hoog.

De SP wil nu weten waarom het stadsdeel, dat eigenaar is van het gebouw, nog geen werk heeft gemaakt van de problemen. Bakker: "Voor de zomer heeft stadsdeelwethouder Thesingh gezegd dat ze iets zou doen, maar ook na de zomervakantie zijn de problemen nog steeds niet opgelost. Wij willen dat het stadsdeel een concreet stappenplan maakt om de luchtkwaliteit van het schoolgebouw De Meer te verbeteren."

Update 24-9-2013
Vandaag werd bekend gemaakt dat het stadsdeel extra geld wil uittrekken voor het verbeteren van het schoolgebouw. Het plaatsen van nieuwe ramen moet ervoor zorgen dat er meer frisse lucht in het gebouw komt en de luchtkwaliteit weer in orde is. Tiers Bakker: "Fijn dat het stadsdeelbestuur na onze oproep actie wil ondernemen. Dat is goed nieuws voor de leerlingen en medewerkers van De Meer. Hopelijk helpen de extra ramen met het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wij zullen daarover een vinger aan de pols houden."

U bent hier