h

College steunt SP: Tik op vinger directeur Pantar

2 oktober 2013

College steunt SP: Tik op vinger directeur Pantar

Alle mensen die werkzaam zijn in de Amsterdamse sociale werkplaats krijgen binnenkort een brief van de directeur van Pantar in opdracht van wethouder van Es, waarin verteld wordt dat hun arbeidsvoorwaarden verdedigd zullen worden. Dat is het resultaat van een debat in de gemeenteraad waar SP-raadslid Maureen van der Pligt de wethouder vroeg afstand te nemen van uitspraken van de directeur van Pantar. Die had in Nieuwsuur gezegd dat er best iets af kon van de salarissen van zijn medewerkers.

Van der Pligt is blij met de steun van de wethouder. "Je mag van een directeur van een sociale werkplaats toch verwachten dat hij iets van zijn doelgroep begrijpt. Je kunt niet op tv een beetje filosoferen over minder loon voor deze kwetsbare groep en dan verwachten dat er geen onrust ontstaat. Daarom is het goed dat er een brief naar al deze mensen gaat, waarin nog eens wordt onderstreept dat ze niet hoeven te vrezen voor hun salaris. Ik hoop dat de directeur zijn lesje geleerd heeft en niet nog een keer zo'n uitglijder begaat."

U bent hier