h

Constructiefouten in Architectenbuurt

25 oktober 2013

Constructiefouten in Architectenbuurt

Er lijkt iets fundamenteels mis met de twintig jaar oude woningen in de Architectenbuurt (Zeeburg). De SP bezocht enkele straten die vernoemd zijn naar Nederlandse architecten als Dick Greinier, Herman Walenkamp en Jan van der Mey. Een tiental bewoners heeft al jarenlang last van verstoppingen, overstromingen en lekkages. Bij sommige bewoners resulteert dit in schimmel, ondergelopen kruipruimtes en zelfs stroomstoringen. De hoge nota's voor water en energie vinden ze verdacht. Inspecteurs van Bouw- en Woningtoezicht menen dat de overlast het gevolg is van constructiefouten bij de bouw; vooral de leidingen zijn verkeerd aangelegd.

 

De eigenaar, woningstichting De Key, steekt ondertussen haar kop in het zand. Incidenteel pleegt ze een reparatie, maar ze ontkent dat de klachten structureel zijn en verdraait feiten plus fouten. De Key beweert zelfs dat de hele rapportage van de inspecteurs niet bestaat. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "De rapportage moet zo snel mogelijk boven water." Verder gaat Bakker vragen stellen in de deelraad. Sommige bewoners hebben de moed al opgegeven om nog te klagen. Bakker: "Het is een schande! De architecten draaien zich om in hun graf."

U bent hier