h

Eindelijk strengere aanpak scooteroverlast ponten

1 oktober 2013

Eindelijk strengere aanpak scooteroverlast ponten

Op verzoek van SP-raadslid Remine Alberts gaat strenger gehandhaafd worden op overlast op de ponten tussen Amsterdam-Noord en Amsterdam Centraal. "Te vaak laten mensen hun scooter gewoon lopen, waardoor andere reizigers in de herrie en smerige lucht staan. Ik ben blij dat wethouder Wiebes dit signaal eindelijk oppakt en zegt een einde te gaan maken aan dit asociale gedrag."

Eerder werd na klachten al vaker gecontroleerd op de ponten. Dit had ook daadwerkelijk effect, maar na deze toegenomen controles liet de gemeente de teugels weer vieren. "Geen wonder dat er dan weer meer overlast ontstaat. Het is een kleine moeite voor de gemeente, maar een groot plezier voor de reizigers als ze niet meer in de stinkende dampen van voor niks draaiende scooters hoeven te staan", aldus Remine Alberts.

U bent hier