h

Geen dure parkeerplek voor autoloze huurder

10 oktober 2013

Geen dure parkeerplek voor autoloze huurder

Volgens SP-raadslid Remine Alberts moet een einde komen aan het verplicht afnemen van een parkeerplek bij je huurhuis, ook als je geen auto hebt. "Prima dat huurders hun auto in het pand kunnen parkeren, maar waarom zou je betalen voor iets waar je geen behoefte aan hebt? Er moet een einde komen aan de verplichte koppelverhuur van appartement en parkeerplaats."

De SP vraagt al langere tijd aandacht voor dit probleem, maar na een recent voorval met verplichte koppelverhuur aan het Bezaanjachtplein in Amsterdam-Noord was voor Alberts de maat vol. "Mensen moeten gewoon de keuze hebben. Bovendien horen wij dat bij sommige sociale huurwoningen de parkeerplaats ruim honderd euro per maand kost. Dan blijft er weinig over van je sociale huurprijs. Er moeten duidelijke afspraken met woningcorporaties komen. Huurders hoeven niet gestraft te worden als ze geen auto hebben."

Alberts heeft een initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad ingediend, wat binnenkort behandeld zal worden.

U bent hier