h

Inzamelingsactie kinderarmoede succesvol

23 oktober 2013

Inzamelingsactie kinderarmoede succesvol

De SP heeft afgelopen week met succes een inzamelingsactie georganiseerd voor de voedselbank. Gewapend met flyers en een sterke boodschap over armoede onder Amsterdamse kinderen werd bezoekers van een supermarkt gevraagd iets extra's aan te schaffen om te doneren. Er werd speciaal aandacht gevraagd voor de gevolgen van armoede onder Amsterdamse kinderen: zonder ontbijt naar school bijvoorbeeld, geen deelname aan schoolreisjes en geen traktatie op school bij een verjaardag.

De actie leverde een aantal kratten aan boodschappen op. "Bij veel klanten was weinig tot niets bekend van het grote aantal kinderen dat in Amsterdam onder de armoedegrens leeft en dat de armoede onder die groep steeds ernstiger wordt", zegt Michiel Wetzer die de inzameling namens de SP coördineerde. "Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van deze schrijnende tendens. Hoe meer bekendheid, des te groter de kans dat er werk van wordt gemaakt."

Annemiek van Bemmelen, coördinator van de voedselbank Amsterdam Centrum nam de spullen in ontvangst: "We zijn blij met alles dat er binnenkomt. En een heel belangrijk doel van deze actie, het verder verspreiden van kennis over kinderarmoede, is gehaald. Er is nog te weinig over bekend, over de aantallen maar ook over de gevolgen. Ik hoor van tandartsen en huisartsen dat steeds meer mensen met kinderen niet op afspraken verschijnen, simpelweg omdat er geen geld voor is. En bezuinigen op de gezondheidszorg onder kinderen legt de basis voor hoe de kinderen in een later stadium zelf over hun gezondheid denken."

U bent hier