h

Kort zorginstellingen met graaiende bestuurders

10 oktober 2013

Kort zorginstellingen met graaiende bestuurders

Volgens SP-raadslid Maureen van der Pligt zouden Amsterdamse zorginstellingen die hun bestuurders nog altijd meer betalen dan de premier gekort moeten worden. Zij deed dit voorstel woensdag in de gemeenteraad. "In Rotterdam heeft een PvdA-wethouder onlangs hetzelfde gedaan. Elke euro boven het salaris van Rutte dat je aan een zorgbestuurder geeft, wordt gekort. Een prima idee om instellingen te motiveren eindelijk hun eigen bestuurders eens wat minder riant te belonen."

Van der Pligt bepleit dit Rotterdamse model, omdat volgens haar veel zorgbestuurders nog steeds overbetaald worden. "De zorg krijgt harde klappen. De regering wil hard gaan bezuinigen en dat zie je terug op de werkvloer. Dan moet het afgelopen zijn met directeuren en managers die meer verdienen dan de minister-president. Topinkomens in de publieke sector worden bij wet verboden, maar instellingen krijgen nog 7 jaar om dat aan te passen. Dat vind ik te lang duren, zeker in deze tijd. Dus wat mij betreft wordt 'inleveren of gekort worden' ook voor Amsterdamse zorginstellingen het nieuwe devies."

U bent hier