h

Onderzoek luchtkwaliteit A10-West

15 oktober 2013

Onderzoek luchtkwaliteit A10-West

Volgens SP-raadslid Remine Alberts moet snel onderzocht worden wat de Amsterdamse luchtkwaliteit te lijden heeft gehad onder de verhoging van de maximum snelheid op de Ring-A10. Aanleiding is een Rotterdams onderzoek waaruit blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxine maar liefst twee en een half keer zo hard gestegen is als de berekeningen van verkeersminister Schultz hadden voorspeld.

Alberts: "Het onderzoek van de Rijnmondse milieudienst veegt de vloer aan met de positieve verwachtingen van het kabinet. En de bewoners van Overschie betalen de rekening. Een zelfde snelheidsverhoging heeft ook op de A10-West plaatsgevonden waar bewoners uit West en Nieuw-West op een steenworp afstand wonen. Er is niets mis met doorrijden op de snelweg, maar wel als de omwonenden de dupe zijn en hun gezondheid op het spel staat. Wethouder Wiebes moet opkomen voor deze omwonenden en snel een degelijk onderzoek uit laten voeren. Indien daaruit blijkt dat ook hier de gevolgen van de snelheidsverhoging zo dramatisch zijn, moeten we ervoor zorgen dat deze snelheid snel weer terug gaat naar 80."

U bent hier