h

SP kiest voor werk, wonen en zorgen

19 oktober 2013

SP kiest voor werk, wonen en zorgen

De SP Amsterdam heeft vandaag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Een mix van ervaring en jonge talenten, aldus lijsttrekker Laurens Ivens. Ook het verkiezingsprogramma werd door de leden aangenomen. "Wij laten zien dat Amsterdam een keuze heeft. Na jaren van grijs beleid kiezen wij onverkort voor een ongedeelde stad. We verbinden Amsterdam buiten en binnen de ring en zetten vol in op betaalbare woningen. In een sociale stad is de zorg op orde en staat niemand aan de kant", volgens Ivens.

In zijn slotspeech wees Ivens op het grote belang van de komende raadsverkiezingen. "VVD en PvdA sturen vanuit Den Haag steeds meer ellende op ons af. En de VVD en PvdA in Amsterdam sputteren wel, maar doen er regelmatig nog een schepje bovenop. De enige garantie dat Amsterdam een ongedeelde stad blijft, van en voor ons allemaal, is met een grote SP."

Zo'n 100 aanwezige leden discussieerden over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijsten voor de gemeenteraad en vijf stadsdelen. Ook werd Coen Schutte in het zonnetje gezet wegens zijn jarenlange inzet voor onder meer de huurders in Osdorp.

Op verzoek van de leden werd het verkiezingsprogramma op enkele punten gewijzigd. De SP Amsterdam zal gaan strijden voor behoud van sociale huurwoningen, in het bijzonder die tot 560 euro huur. Ook zal het verzet richting Den Haag opgevoerd worden om verdere huurstijgingen boven de inflatie tegen te gaan.

U bent hier