h

Amsterdam pakt graaiers in de zorg aan

11 november 2013

Amsterdam pakt graaiers in de zorg aan

Op initiatief van Maureen van der Pligt gaat de gemeente Amsterdam proberen zorginstellingen die hun managers meer betalen dan de premier, te korten op hun subsidie. Het Amsterdamse SP-raadslid diende dit voorstel in samen met GroenLinks en de PvdA. "Zorggeld moet naar zorg gaan, niet naar de diepe zakken van bestuurders. Goed dat de gemeente nu gaat proberen te goed voor zichzelf zorgende zorgdirecties aan te pakken", aldus Van der Pligt.

Het voorstel van de drie partijen is geĆÆnspireerd door de gemeente Rotterdam. Daar werd onlangs overeen gekomen dat zorginstellingen die hun leiding boven de Balkenendenorm betalen, gekort zouden worden op hun subsidie. Van der Pligt: "Laten we dit voorbeeld volgen. De zorg heeft het al zwaar genoeg, met alle bezuinigingen. Zoveel mogelijk van het geld dat beschikbaar is in de zorg, moet dus besteed worden aan de mensen die dat nodig hebben."

Eerder diende de SP al een voorstel in om de subsidiƫring van topinkomens door de gemeente Amsterdam te stoppen. Steun voor het voorstel om dit in ieder geval in de zorg te stoppen, is een eerste belangrijke stap in deze richting

U bent hier