h

Emile Roemer op bezoek in Indische Buurt

29 november 2013

Emile Roemer op bezoek in Indische Buurt

Maandag 2 december komt Emile Roemer op bezoek in de Indische buurt in Amsterdam. Hij zal daar samen met de Amsterdamse SP-lijsttrekker Laurens Ivens het eerste exemplaar presenteren van de armoedekrant.

Nog steeds groeit 1 op de 4 kinderen op in armoede. Tegelijkertijd stijgen de bezoekersaantallen van de voedselbank en neemt het aantal mensen met schuldproblemen toe. December is een maand waarin de gevolgen hiervan extra duidelijk worden. Daarom staat deze maand voor de SP in het teken van armoede.

Om duidelijk te maken wat armoede betekent, verspreidt de Amsterdamse afdeling van de SP een krant over dit thema. De verspreiding trappen we groots af in de Indische buurt. In deze buurt is armoede een groot probleem en daarover heeft de SP veel verhalen binnengekregen. Iedereen is welkom om te komen naar de aftrap! We maken er een mooi evenement van op het plein, en gaan in de directe omgeving van het plein de eerste exemplaren van de krant verspreiden.

Wat: aftrap armoedekrant met Emile Roemer

Waar: Makassarplein, Indische Buurt

Wanneer: 2 december, om 16:30

Bekijk ook onze facebookpagina over deze dag.

U bent hier