h

ING doneert 7000 euro aan voedselbank na vragen SP

19 november 2013

ING doneert 7000 euro aan voedselbank na vragen SP

De voedselbank Amsterdam heeft een donatie van 7000 euro van de ING-bank ontvangen. Aanleiding hiervoor was het geklungel bij de uitbetaling van leefgeld aan hoofdzakelijk daklozen. SP-raadslid Maureen van der Pligt had dit meerdere keren aangekaart. Ter compensatie voor de gemaakte fout heeft de bank nu geld overgemaakt aan de voedselbank.

De Fibu – de gemeentelijke dienst die over budgetbeheer gaat – is belast met het op tijd uitkeren van leefgeld aan mensen die onder financieel toezicht staan. Meestal betreft het hier daklozen. Maar door problemen bij zowel de bank als de gemeentelijke dienst is dit meermaals fout gegaan. “Deze mensen hebben vaak al geen cent te makken en kunnen dus stevig in de problemen komen als ze hun geld twee dagen later krijgen. Dit is een mooi gebaar van de ING, maar ik hoop dat in de toekomst gewoon de broodnodige uitbetalingen goed en op tijd gaan”, aldus Van der Pligt.

U bent hier