h

Amsta moet kritische medewerkers dulden

19 december 2013

Amsta moet kritische medewerkers dulden

De SP vindt het niet acceptabel dat zorginstelling Amsta kritische medewerkers overplaatst. Samen met de PvdA en GroenLinks roept fractievoorzitter Laurens Ivens het stadsbestuur op om Amsta hierop aan te spreken. Ivens: "Als medewerkers geen misstanden meer aan de kaak durven te stellen komt de kwaliteit van zorg in gevaar. De wethouder moet doorgeven dat dit volstrekt onacceptabel is."

Amsta is van plan een kritische medewerker in het Sarphatihuis over te plaatsen naar een andere locatie. Al twee jaar trekt deze medewerker aan de bel over de kwaliteit van de zorg in dit verzorgingshuis en probeert hij verbeteringen te bewerkstelligen. Ivens: "In plaats van de misstanden op te lossen wordt de kritische medewerker weggewerkt. Dat is schandalig."

Laurens Ivens is vandaag samen met Maarten Poorter (PvdA) op bezoek geweest bij het Sarphatihuis om de medewerkers een hart onder de riem te steken en de bestuurders hun zorgen te laten horen.

U bent hier