h

Behoud de boodschappenbus (update)

11 december 2013

Behoud de boodschappenbus (update)

De SP wil dat de boodschappenbus in stadsdeel West blijft behouden. Deze bus dreigt te verdwijnen terwijl dankzij de bus ouderen juist zelfstandig kunnen blijven. SP-deelraadslid Geert van Schaik: "Terwijl mensen steeds meer zelf moeten doen, wordt dat op deze manier juist onmogelijk gemaakt. Ouderen die zelf hun boodschappen kunnen doen dankzij de boodschappenbus worden nu in de steek gelaten."

De boodschappenbus haalt ouderen wekelijks thuis op en brengt ze naar de supermarkt bij het Bos en Lommerplein. Op deze manier kunnen ouderen die niet meer mobiel zijn, toch nog thuis blijven wonen. Van Schaik: "Bovendien is het maar zeer de vraag of deze kleine bezuiniging berhaupt geld oplevert. Als deze mensen nu niet meer zelfstandig kunnen wonen zijn we veel meer geld kwijt."

Update 11-12-2013
Tijdens de laatste vergadering van de deelraad bleek dat ook GroenLinks en de PvdA de oproep van de SP ondersteunen. Een meerderheid van de deelraad stemde in met een voorstel om de boodschappenbus voorlopig te behouden. Pas als er een aantoonbaar alternatief is waardoor de ouderen worden geholpen kan er gepraat worden over het opheffen van de boodschappenbus.Van Schaik is blij met de tussenkomst van de deelraad: "Zo voorkomen we dat de ouderen thuis blijven zitten of zelfs niet meer thuis kunnen wonen."

U bent hier