h

Geen nachtparkeertarief in Centrum

18 december 2013

Geen nachtparkeertarief in Centrum

Volgens SP-raadslid Remine Alberts is het 's nachts geld vragen voor een parkeerplek ordinaire geldklopperij. "Stappers van buiten de stad komen zonder hoge kosten nauwelijks thuis. Met alleen een beperkt nachtnet van de NS en de nachtbussen is er in de nacht toch beduidend minder openbaar vervoer dan overdag en in de avond. Zorg eerst voor goed openbaar vervoer in plaats van alleen maar bezoekers op kosten te jagen."

Stadsdeel Centrum wil graag dat automobilisten voortaan ook tussen middernacht en twee uur 's ochtends het toptarief van vijf euro per uur betalen. Waarom het stadsdeel dat wil is niet duidelijk. Niet duidelijk is dus ook welke problemen met dit middel moeten worden opgelost. Alberts: "Amsterdam is een stad voor iedereen en de uitgaansmogelijkheden moeten dus ook toegankelijk en betaalbaar blijven voor mensen die elders wonen."

Door betaald nachtparkeren nu in een deel van Centrum in te voeren, dreigt ook het nachtparkeren als een olievlek uitgebreid te worden over de stad. Dit vraagt dan ook een degelijke en goed onderbouwde discussie hierover. Een meerderheid van de woordvoerders Verkeer in de gemeenteraad vond het voorstel onvoldoende onderbouwd. Dit voorstel tot nachtparkeren wordt dus nu niet zomaar overgenomen.

U bent hier