h

Help werkloze Amsterdammers aan echt werk

24 december 2013

Help werkloze Amsterdammers aan echt werk

Volgens SP-raadslid Maureen van der Pligt worden mensen in de bijstand nu verplicht stompzinnige karweitjes te doen die ze geen stap dichterbij een echte baan brengen. Ze zegt dit naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant vandaag. Van der Pligt heeft een debat aangevraagd met de Amsterdamse wethouder Van Es (GroenLinks).

Van der Pligt maakt zich al jaren zorgen om de positie van bijstandsgerechtigden. “Ze krijgen werk te doen waar ze niks van leren en wat alleen maar frustreert. En in plaats van dat de gemeente ze helpt op zoek naar een volwaardige baan, worden ze tewerkgesteld om nietjes uit rapporten te halen. Zorg gewoon dat deze mensen met goede begeleiding en een eerlijk loon werk gaan doen wat heel Amsterdam belangrijk vindt: klassenassistent, verkeersregelaar of huiswerkbegeleider. Een ieder op zijn niveau, maar dan ook met een eerlijke beloning. Het college van PvdA, GroenLinks en VVD maakt het probleem van werklozen nog groter dan het nu al is.”

U bent hier