h

Luister naar buurt voor nieuw hotel Raamgracht

16 december 2013

Luister naar buurt voor nieuw hotel Raamgracht

De SP wil dat het stadsdeel luistert naar de buurt bij de mogelijke komst van het Soho-hotel aan de Raamgracht. Fractievoorzitter van de SP in stadsdeel Centrum Nelly Duijndam: "Na jaren van ongebreidelde uitbreiding van het aantal hotels in de stad, is het hoog tijd dat nu eens de buurt aan het woord is. Uit de protestacties van buurtbewoners blijkt wel dat de buurt helemaal niet zit te wachten op nòg een hotel. Wij willen dan ook dat het stadsdeel niet instemt met een nieuw hotel aan de Raamgracht."

Onlangs werd bekend dat de keten Soho-house een nieuw hotel wil openen aan het begin van de Raamgracht, nabij de Kloveniersburgwal. Buurtbewoners openden een website met een handtekeningenactie omdat zij vrezen voor de leefbaarheid van de buurt.

Onlangs stelde de stedelijke SP nog voor om standaard bij nieuwe hotels het draagvlak te meten in de buurt. Helaas werd dat voorstel niet gesteund door de gemeenteraad. Duijndam: "Dan moet het stadsdeel zelf nagaan hoe de buurt erover denkt. Hotels zijn er namelijk genoeg in het centrum dus als de buurt geen nieuw hotel wil, dan moet het stadsdeel dat serieus nemen."

U bent hier