h

Maak naschoolse activiteiten weer toegankelijk

18 december 2013

Maak naschoolse activiteiten weer toegankelijk

De SP wil dat naschoolse activiteiten op basisscholen in stadsdeel West weer toegankelijk worden voor kinderen uit minimagezinnen. Een meerderheid van de deelraad steunde een SP-voorstel hiertoe. SP-deelraadslid Gabi Choma: "Mooi dat er iets aan de uitsluiting van minima wordt gedaan. Juist deze groep kan vaak niet meedoen met sport of culturele activiteiten. Deze kinderen moeten mee kunnen doen aan de activiteiten die op school naast de lessen worden georganiseerd."

Verschillende basisscholen in West organiseren buitenschoolse activiteiten voor de leerlingen. Voorbeelden zijn knutselgroepjes, muziekles, dans of theater. Sinds enkele tijd moeten de kinderen die hieraan meedoen een eigen bijdrage betalen. Vanaf dat moment is het aantal aanmeldingen op een aantal plekken drastisch gedaald. Choma: "Het blijkt dat voor veel ouders de financiƫle drempel te hoog is."

Op verzoek van de SP gaat het stadsdeel nu in kaart brengen waar precies de problemen zitten en met de deelraad in conclaaf over een oplossing daarvan. Choma: "Ons uitgangspunt daarbij is dat geen kind in West de naschoolse activiteiten mag missen omdat de ouders de eigen bijdrage niet kunnen betalen."

U bent hier