h

Nog steeds chaos bij woningtoeslagen

20 december 2013

Nog steeds chaos bij woningtoeslagen

Een week na het foutief overmaken van gigantische bedragen aan mensen die recht hebben op woonkostentoeslag is de chaos nog altijd niet opgelost. De SP Amsterdam kreeg vrijdag nog een melding van iemand die die dag wederom 15.000 euro op zijn rekening kreeg gestort.

De gemeenteraad debatteerde afgelopen woensdag over deze miljoenenblunder. Dit debat leidde – onder meer na de weigering van wethouder Hilhorst om eerder afgesproken beveiligingsmaatregelen door te voeren – tot een motie van wantrouwen van CDA en SP aan zijn adres. De problemen blijken nu nog altijd niet opgelost.

"Het paniekvoetbal gaat gewoon maar door", aldus Ivens. "Er wordt door alle ambtenaren en de wethouder ongetwijfeld hard gewerkt. Maar dat is nou net het kenmerk van de paniekvoetballer: er wordt wel hard gewerkt, maar niet goed. Blunder op blunder wordt gestapeld en wederom worden de armere Amsterdammers met de problemen opgezadeld."

U bent hier