h

SP redt banen straathandel

12 december 2013

SP redt banen straathandel

Dankzij een voorstel van de SP zijn de banen van de straathandelaren rondom de dam gered. Stadsdeel Centrum wilde zes plekken voor straathandel opheffen maar ziet daar dus nu van af. Duo-deelraadslid voor de SP Bart Uitdenbogaart: "Goed nieuws voor de straathandelaren en hun gezinnen. Het was erg vreemd dat deze mensen plotsklaps hun baan dreigden kwijt te raken. Ik ben blij dat we dat hebben kunnen voorkomen."

Om het stadsdeel tegemoet te komen kwamen de straatverkopers zelf met een voorstel om hun zaken te verbeteren. Zo willen zij hun kramen gaan aanpassen aan de historische omgeving. Ook willen ze het assortiment gevarieerder maken. Uitdenbogaart: "Goed dat het stadsdeel tot de orde is geroepen. De straathandelaren behouden hun werk en de kramen gaan erop vooruit. Dit is winst voor iedereen."

U bent hier