h

Buurt wil geen hotel op Raamgracht

8 januari 2014

Buurt wil geen hotel op Raamgracht

De SP steunt de bewoners op en rond de Raamgracht in hun strijd tegen een nieuw hotel. Zondag gaven de bewoners aan dat wat hen betreft de grens is bereikt. Zij vrezen dat de buurt met de komst van nog een hotel met besloten club zal veranderen in een pretpark. Met onder andere een groot spandoek maakten zij duidelijk dat de buurt een woonbuurt moet blijven.

SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam vindt dat er naar de bewoners geluisterd moet worden en dat het stadsdeel moet afzien van dit hotel. "Het protest tegen nog meer hotels in de binnenstad breidt zich uit. Mensen zijn de overlast zat en strijden voor een leefbare buurt," aldus Duijndam.

In december voerde de SP ook al actie tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger over de drukte in de binnenstad. De actie richtte zich tegen het plan van het stadsdeel om nog zo'n dertig hotels in het centrum toe te staan. Terwijl portefeuillehouder Boudewijn Oranje vertelde dat we er maar aan moeten wennen dat het steeds drukker wordt in de binnenstad en dat men de drukte wel aan kan, deelde de SP samen met enkele bewonersgroepen flyers uit en werden er spandoeken getoond.

U bent hier