h

Buurtactie tegen wateroverlast en schimmel

4 januari 2014

Buurtactie tegen wateroverlast en schimmel

In slechts één week tijd tekenden al 135 bewoners uit de Architectenbuurt een petitie aan woningcorporatie De Key. Dat is één op de vier bewoners. In de buurtpetitie eisen bewoners en de SP dat De Key snel een goede oplossing vindt voor de grote onderhoudsproblemen in de buurt. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Vooral wateroverlast en schimmel zijn bij sommige huurders een groot probleem. Een paar mensen die een huis kochten van De Key ontdekten te laat verborgen problemen. Het is de hoogste tijd dat de corporatie dit oplost. Dit duurt al veel te lang. Binnenkort bieden we samen de ondertekende petities aan bij De Key."

Een groep buurtbewoners en SP'ers trok zaterdag de buurt in om de ondertekende petities bij de buurtbewoners op te halen. SP'er Erik Flentge: "Veel bewoners willen graag de petitie tekenen. Ze zijn boos op De Key, die te weinig doet. Zo staat bij één gezin het water inmiddels al in woonkamer en slaapkamers. Zij wonen nu noodgedwongen tijdelijk in een hotel. Nauwelijks voor te stellen. Het is dan ook begrijpelijk dat buurtbewoners elkaar oproepen om de petitie te tekenen. Zij laten niet meer met zich sollen. De Key zal snel met een structurele oplossing moeten komen."

U bent hier