h

Buurtbewoners zelf aan de slag met speeltuinvereniging

6 januari 2014

Buurtbewoners zelf aan de slag met speeltuinvereniging

Buurtbewoners uit de Nieuwmarktbuurt kunnen zelf aan de slag om van speeltuinvereniging De Waag een succes te maken. Op aandringen van de SP staat het stadsdeelbestuur open voor een initiatief van bewoners om zelf de speeltuin te beheren. Ook komt er budget om dit zelfbeheer op te starten. SP-deelraadslid Nelly Duijndam: "Het is mooi dat buurtbewoners goede ideeën hebben en hun handen uit de mouwen willen steken voor de buurt. Dan is het belangrijk dat het stadsdeel dat niet belemmert. Gelukkig kunnen deze buurtbewoners nu aan de slag met hun goede ideeën voor de speeltuin."

Dankzij bezuinigingen dreigde de speeltuinvereniging in de problemen te komen. Er zou nog maar voor een paar uur per week geld zijn voor een begeleider op de speeltuin. Bewoners kwamen daarop met een plan om de speeltuin zelf in beheer te nemen. Door bijvoorbeeld een klusteam en een groenteam op te richten willen de bewoners geld uitsparen zodat er genoeg geld overblijft voor een begeleider.

Op voorstel van de SP ging een meerderheid van de deelraad hiermee akkoord en krijgen de bewoners een overgangssubsidie. Duijndam: "Het is goed om te zien dat deze bewoners nu invloed uitoefenen op wat er in hun buurt gebeurt. Ik ben blij dat de SP dit via de deelraad heeft kunnen ondersteunen."

U bent hier