h

Laat IJburgers voetballen

3 januari 2014

Laat IJburgers voetballen

De SP wil dat stadsdeel Oost AFC IJburg toestemming geeft om een derde veld aan te leggen zodat er een einde komt aan de lange wachtlijst bij de voetbalclub. Het stadsdeel houdt uitbreiding tegen totdat er parkeerplaatsen zijn aangelegd in het Diemerpark. Dat gebeurt op zijn vroegst in 2015. SP-deelraadslid Geert Ritsema: "Die parkeerplaatsen daar zijn helemaal niet nodig, laat staan dat er daardoor 400 kinderen op de wachtlijst moeten om te kunnen voetballen. Het stadsdeel zou sporten moeten stimuleren in plaats van dwarsbomen." Tijdens de komende raadsvergadering van dinsdag 7 januari zal hij verantwoordelijk wethouder Thijs Reuten (PvdA) over de onnodige vertraging aan de tand voelen.

Vandaag werd bekend dat er zo’n 400 kinderen op de wachtlijst staan bij de voetbalclub van IJburg in het Diemerpark. Een derde voetbalveld zou in één klap deze wachtlijst wegwerken. Ook zonder parkeerplaatsen in het Diemerpark is uitbreiding van de voetbalclub goed mogelijk volgens Ritsema: "Wij hebben eerder al actie gevoerd tegen de aanleg van parkeerplaatsen in het park. Er zijn op loopafstand parkeerplekken in een garage. Ook de afstand naar de tramhalte is goed te lopen. Wij roepen het stadsdeel op om met de voetbalclub om de tafel te gaan zodat de IJburgse kinderen niet meer hoeven te wachten om te kunnen voetballen."

U bent hier