h

Behoud spoedeisende hulp in Noord

21 februari 2014

Behoud spoedeisende hulp in Noord

Volgens SP-deelraadslid Erna Berends moet de spoedeisende hulp in het BovenIJ Ziekenhuis behouden worden. “Zorg is geen luxe en een gebied zo groot als Amsterdam-Noord heeft gewoon één spoedeisende hulp nodig. Samen met bewoners en personeel zullen wij strijden voor het behoud van deze post in het ziekenhuis.”

De zorgverzekeraars willen het aantal volwaardige afdelingen spoedeisende hulp in de regio verminderen. In hun plannen sneuvelt de spoedeisende hulp van het BovenIJ Ziekenhuis. Berends: “De zorgverzekeraars maken miljarden winst. Dat is geld dat voor de zorg bedoeld is. Het is voor de SP onacceptabel dat ze zulke voorzieningen van levensbelang gaan ontman telen.” De SP is een petitie gestart om sluiting van de spoedeisende hulp tegen te houden. Deze kan ondertekend worden via: behoudbovenijeerstehulp.petities.nl.

U bent hier