h

D66 snapt voedselbank niet (opinie)

7 maart 2014

D66 snapt voedselbank niet (opinie)

Eerder deze week werd D66-lijsttrekker Jan Paternotte in Het Parool ondervraagd over de voedselbank in Amsterdam. SP-lijsttrekker Laurens Ivens reageert vandaag op de opiniepagina van deze krant.

D66-lijsttrekker Jan Paternotte werd gisteren in deze krant gevraagd naar wat hij ging doen tegen de toenemende rijen voor de voedselbank. Wat volgde was een verhandeling over de humane opvang voor asielzoekers. Een mooi pleidooi, maar het zegt niks over de voedselbanken die in de afgelopen 4 jaar dubbel zoveel bezoekers kregen. 

Steeds meer Amsterdammers zijn aangewezen op de voedselbank voor hulp omdat ze het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Maar D66 denkt dat de voedselbank vooral door vluchtelingen gebruikt wordt. Gevraagd naar hoe hij hier op kwam, verwees Paternotte naar een rapport uit 2006. Misschien heeft hij het gemist, maar we zijn sindsdien geconfronteerd met een crisis. De sterk toenemende rij klanten bij de Voedselbank heeft het in ieder geval niet gemist. 

Of zou het zo zijn dat Paternotte hier liever niet mee geconfronteerd wordt, omdat hij net als de VVD fors bezuinigt op armoedebestrijding, in een tijd dat 1 op de 4 kinderen in Amsterdam opgroeit in armoede en de rijen voor de voedselbanken langer zijn dan ooit? Hoe het ook zij, deze mensen hoeven hun vertrouwen 19 maart niet op D66 te stellen.

U bent hier