h

Roemer: Niks doen is geen optie

5 maart 2014

Roemer: Niks doen is geen optie

Elke keer als ik in Amsterdam ben denk ik 'Wat is dit toch een fantastische stad'. En elke keer als ik iets over de Amsterdamse politiek lees denk ik 'Wat is het daar toch een bende.' Megaprojecten worden te duur, wijken staan te verkrotten, politici van de zittende macht spelen elkaar baantjes toe en geven subsidie aan projecten van vriendjes. Ik snap het wel dat mensen soms klaar zijn met de politiek en politici niet meer vertrouwen.

Maar niks doen is geen optie. Niet stemmen is instemmen met wat er gebeurt. Als je wilt dat er iets verandert zul je toch echt van de bank moeten komen. En er zijn redenen genoeg. Amsterdamse thuiszorgbedrijven gaan failliet, een op de vier Amsterdamse kinderen groeit op onder de armoedegrens en als je een betaalbare huurwoning wilt sta je 12 jaar op een wachtlijst. En geen van de partijen die de afgelopen 20 jaar de stad bestuurd heeft – natuurlijk de PvdA, maar ook VVD, GroenLinks, D66 en het CDA – heeft er een antwoord op gevonden.

Zou je dan niet eens wat anders proberen? Een andere partij het vertrouwen geven? Maak van je stemkaart, een rode kaart. Stem eens een keer op de SP!

Deze column van Emile Roemer verscheen in de verkiezingsuitgave van de Telegraaf

U bent hier