h

SP wil verkoopverbod sociale huurwoningen in 43 wijken

12 maart 2014

SP wil verkoopverbod sociale huurwoningen in 43 wijken

Volgens SP-lijsttrekker Laurens Ivens wordt Amsterdam voor steeds meer mensen onbetaalbaar. Hij stelt daarom voor om in wijken met minder dan 60% sociale huur niet langer woningen te verkopen. “Dat doe je maar in wijken waar meer sociale huur is. Als je er dan ook een sociale huurwoning voor terugzet in een minder gemengde wijk. Dit is de enige manier om Amsterdam gemengd en toegankelijk te houden.”

Door het kabinetsbeleid verdwijnen in snel tempo sociale huurwoningen in Amsterdam, ondanks een wachtlijst van 12 jaar. “Dit terwijl Amsterdammers massaal aangeven dat de gemeente meer aan sociale woningbouw moet doen”, aldus Ivens die verwijst naar onderzoeken van zowel Maurice de Hond als Bureau Onderzoek en Statistiek.

Volgens budgetbureau Nibud zouden huishoudens die minder dan 2300 euro netto per maand verdienen in een sociale huurwoning terecht moeten kunnen. In Amsterdam heeft ruim 60% een dergelijk 'laag' inkomen. Ivens: "Vorig jaar verlieten nog zo'n 2500 gezinnen met een laag inkomen de stad, omdat de stad te duur voor hen is geworden. Laten we de Amsterdammers centraal zetten en investeren in betaalbare woningen."

U bent hier