h

Maak leegstaande huizen weer bewoonbaar

7 april 2014

Maak leegstaande huizen weer bewoonbaar

De SP wil dat woningcorporatie Ymere de leegstaande huizen in de Bierens de Haanbuurt weer bewoonbaar maakt. Zeker 35 woningen staan al tot zeven jaar leeg. SP-fractievoorzitter André Meijler: “Juist aan dit soort gezinswoningen is een groot tekort in Amsterdam. Het is zonde van de ruimte en het geld dat ze leegstaan. Bovendien is leegstand slecht voor de buurt: het zorgt voor verloedering. Wij roepen de corporatie op om de woningen snel weer bewoonbaar te maken en te verhuren.”

Zo’n zeven jaar geleden maakte Ymere plannen om flink wat woningen in de Bierens de Haan te verkopen. Inmiddels staan zo’n 35 woningen leeg. Ze zijn nog steeds niet verkocht omdat bleek dat ze een gezamenlijk elektrisciteits- en gasleidingnetwerk hebben. Daardoor is verkoop van losse woningen niet mogelijk. Ymere blijft echter vasthouden aan verkoop van woningen die zonder de ombouw van die leidingen gewoon hadden kunnen worden verhuurd.  

Wat de SP betreft hebben de woningen te lang leeg gestaan en moeten ze weer gewoon verhuurd worden. Meijler: “Op die manier geven we woningzoekenden kans op een woonplek en krijgt de buurt weer een duwtje in de rug.” De SP is een posteractie gestart om de leegstand onder de aandacht te brengen en roept het stadsdeel op om Ymere aan te spreken op de leegstand. 

 

U bent hier