h

Wethouderskandidaten: Laurens Ivens en Arjan Vliegenthart

13 juni 2014

Wethouderskandidaten: Laurens Ivens en Arjan Vliegenthart

De SP heeft vandaag Laurens Ivens en Arjan Vliegenthart gepresenteerd als kandidaat-wethouders voor het nieuwe stadsbestuur. Het coalitieakkoord daarvan werd gisteren gepresenteerd. 

Laurens Ivens (1977) was van 2006 tot 2014 lid van de Amsterdamse gemeenteraad, de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Daarvoor was hij voorzitter van de SP-afdeling Amsterdam. Laurens is econoom en werkte als collectieve belangenbehartiger bij de ANWB op het gebied van mobiliteit. Laurens woont in de Indische Buurt in Oost. Als wethouder is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Bouwen, Wonen, Wijkaanpak en Dierenwelzijn.

Arjan Vliegenthart (1978) is politicoloog en zat van 2007 tot 2014 in de Eerste Kamer. Hij doceerde jarenlang politicologie (internationale betrekkingen) de Vrije Universiteit. Daarnaast was hij medewerker en later directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP. Arjan was vier jaar lid van het afdelingsbestuur van de SP in Amsterdam. Hij groeide op in de stad en woont nu met zijn vrouw en kinderen in Bos en Lommer. Als wethouder is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Werk, Inkomen, Participatie en Armoede.

U bent hier