h

SP in de bres voor Tuinwijck

23 september 2014

SP in de bres voor Tuinwijck

De SP wil dat stadsdeel Oost en woningcorporatie Ymere de buurt Tuinwijck met respect gaan behandelen. Het stadsdeel moet rekening houden met de bewoners en Ymere moet de bouwschade in Tuinwijck zo snel mogelijk repareren. SP-woordvoerder Karel van der Weide: "Door het bouwen aan Oostpoort schieten de huizen en de bewoners van Tuinwijck erbij in. Terwijl ook zij moeten kunnen wonen in goede huizen, in hun eigen buurt."

Er wordt momenteel hard gewerkt om van het gebied Oostpoort, omsloten door Ringvaart, Linneausstraat en Muiderpoortstation, het bruisende stadscentrum van Oost te maken. Er wordt gebouwd aan nieuwe woningen, winkels, hotels en horeca. Maar vlak ten noorden van Oostpoort ligt het kleine buurtje Tuinwijck dat zwaar te lijden heeft onder het bouwgeweld. Heiwerkzaamheden slaan scheuren in de muren, ramen en deuren sluiten niet meer. Zwaar (bouw)verkeer dendert door de straten.

Van der Weide: "Laat er geen misverstand over bestaan: de bouw van woningen is hard nodig in Amsterdam. En Oostpoort krijgt ook sociale huur- en zorgwoningen. Maar denk daarbij ook aan de omwonenden. Tuinwijck kun je beschouwen als de groene longen van Oostpoort. Dat is een buurt waarop we zuinig moeten zijn." De SP gaat binnenkort de buurt in om in gesprek te gaan met de bewoners en de problemen aan de huizen te inventariseren. Het doel daarbij is het herstel van de schade en een leefbaar Tuinwijck voor de buurtbewoners.

U bent hier