h

Kom pensioenafspraken ambulancepersoneel na

10 oktober 2014

Kom pensioenafspraken ambulancepersoneel na

De SP wil dat ambulancepersoneel het pensioengeld krijgt waar het recht op heeft. Het ambulancebedrijf dat twee jaar terug het personeel van de gemeente overnam houdt zich op dit moment niet aan de afspraken waardoor gepensioneerd ambulancepersoneel te weinig pensioen krijgt. SP-raadslid Remine Alberts: “Afspraak is afspraak, daar moet de nieuwe ambulancedienst zich aan houden. Ik vind dat de gemeente voor haar voormalige personeel moet opkomen en de nieuwe ambulancedienst erop moet aanspreken dat de pensioenen volledig worden uitbetaald.”

Drie jaar geleden werd het ambulancepersoneel van de GGD overgenomen door de organisatie Ambulance Amsterdam. Daarmee werd de ambulancedienst geprivatiseerd. De SP was tegen deze vorm van marktwerking omdat in de zorg niet het geld maar de kwaliteit voorop moet staan. Tijdens de privatisering werden afspraken gemaakt over de pensioenen van de ambulancemedewerkers. Het personeel heeft recht op vervroegd pensioen omdat het werk van ambulancepersoneel erg zwaar is. Ambulance Amsterdam is nu nalatig met het uitbetalen van het pensioengeld.

Alberts: “Ook al is de ambulancedienst nu geprivatiseerd, het nieuwe bedrijf moet zich wel aan de afspraken houden. Die afspraken zijn gemaakt tijdens de privatisering, het was één van de voorwaarden. Het is niet de bedoeling dat Ambulance Amsterdam alleen de lusten heeft van de inkomsten voor het ambulancewerk, ook de lasten moeten netjes betaald worden. Daar heeft het personeel recht op.” De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over deze kwestie.

 

U bent hier