h

Pak zakkenvullen netbeheerder Liander aan

7 oktober 2014

Pak zakkenvullen netbeheerder Liander aan

De SP wil dat het zakkenvullen bij Liander, de beheerder van het elektriciteitsnet, wordt aangepakt. Onlangs bleek dat de directeur 390.000 euro verdient, en dat er nog 17 directeuren boven de balkenendenorm verdienen. SP-raadslid Tiers Bakker: “Die bedragen slaan echt nergens op. Het bedrijf is in handen van gemeentes en provincies, waaronder Amsterdam dat 9,2% van de aandelen in bezit heeft. De gemeente moet daarom de directie aanspreken op deze schandalige bedragen.”

Voor semipublieke instellingen zoals het GVB, woningcorporaties of netbeheerders geldt de balkenendenorm. Die bepaalt hoe hoog de topsalarissen mogen zijn. Het maximum is 230.000 euro per jaar.

De SP vindt het zakkenvullen bij Liander extra cru nu deze week bleek dat netbeheerders 20 miljoen euro te veel hebben gevraagd van consumenten en bedrijven voor het beheren van het stroomnet. Bakker: “Klanten betalen te veel en het gaat rechtstreeks naar de zakken van de directeuren. Ik wil dat Amsterdam als aandeelhouder Liander op dit wangedrag aanspreekt. Wat mij betreft komt er snel een einde aan het zakkenvullen aan de top en gaat het teveel gevraagde bedrag af van de komende rekening.”

 

U bent hier